Cellsorb CIRCULAR hjälper den europeiska livsmedelskedjan Biedronka att minska 55 ton plast!

Cellcombs senaste innovation Cellsorb CIRCULAR hjälper den europeiska livsmedelsindustrin att minska plast i färskvaruförpackningar och bekämpa klimatförändringarna.

Den europeiska livsmedelskedjan Biedronka, med ett starkt engagemang för att bekämpa klimatförändringar och att hitta steg mot hållbara lösningar inom förpackningar, ersätter nu den gamla generationen av absorbenter genom att introducera Cellsorb CIRCULAR i sina livsmedelsförpackningar.

Resultatet, enligt Biedronkas uppskattningar, är en minskning med 55 ton plast årligen och överensstämmer med mål 1 i Plastic Pact Network, relaterat till identifiering och eliminering av överdrivna och problematiska plastförpackningar genom omdesign, innovation och alternativa leveransmodeller.

Cellsorb CIRCULAR, en svensk innovation från Cellcomb, är den nya generationen av 4-sidiga förseglade absorbenter för att minska överskottsvätskor i färskvaruförpackningar. Cellsorb CIRCULAR är enbart tillverkad av cellulosa och hjälper till att minska plast i livsmedelsförpackningar. Biedronka har tillsammans med Cellcomb-partnern Enverde varit viktiga partners i utvecklingen av Cellsorb CIRCULAR.

Om du vill veta mer om Cellsorb CIRCULAR – kontakta Cellcomb-teamet!